piatok 26. novembra 2010

Poradňa

Takže dnes sa ideme baviť o menštruačných kŕčoch....Ako ich zmierniť?Ja viem....Na čo sa vás to pýtam keď Vám mám odpovedať ja?
Preto je tu riešenie....
Riešenie:
Rozhýb to!
Vďaka pohybu dochádza k väčšej cirkulácií krvi, krv prúdi von rýchlejšie, voľnejšie, a menej bolestivo. Ale pozor na pohyby, kde hrozia otrasy, ako napríklad beh či poskoky. Tie sa príliš neodporúčajú!

Teplé obklady
Hoci vaňa plná horúcej vody by bola oslobodením, kúpanie radšej vynechaj, lebo voda nikdy nie je úplne čistá a hrozia infekcie. Rozhodne však vyskúšaj termofor, teda gumenný vankúš naplnený horúcou vodou. Prilož si ho na postihnuté miesto a kŕče by mali poľaviť. Rovnako funguje aj elektrická poduška! 

Strava
Počas menštruácie  sa vyhýbaj ťažko stráviteľným a problematickým jedlám. Daj prednosť ľahkej strave v podobe ovocia a zeleniny a skús sa čo najviac hýbať!

Vyskúšaj jogu
Existuje pozícia,v ktorej sa celé telo uvoľní a bolesti by sa mali stlmiť. Kľakni si na posteľ tak, že zadok sa opiera o päty a trup pritisni na kolená. Čelo opri tvárou dolu o podložku a ruky nechaj pozdĺž tela. Zostaň skrčená, zatvor oči a zhlboka dýchaj!

Nabudúce:Čomu sa vyhnúť cez menštruáciu?


Ak aj vy potrebujete poradiť nepíšte mi na e-mail:nana1103@azet.sk!Každému odpíšem!










S láskou Vaša CooLNeLkA1103:)

Žiadne komentáre: