štvrtok 15. septembra 2011

(ne)logický...

A zase sme sa všetky vrátili do toho zabehnutého spôsobu "života". Áno, hovorím o škole. Tej škole, ktorá nás núti vstávať prinajlepšom o siedmej, hneď ako prídeš ukonaná domov s myšlienkou, že do hlavy sa ti už viac informácii "nevtrepe", ale samozrejme, že škola ti toho naložila dosť aj na doma, a tak môžeš dalšie dve hodinky presedieť na tou krutov Slovenčinou, či krkolomnou matikou, a modliť sa že už príde niekto, kto ti do hlavy lievikom vleje všetko potrebné, a v konečnom dôsledku aj nepotrebné, pretože, áno, v škole sa učí aj to, čo v živote veľmi potrebovať nebudeš. No, ale aby vám tento príspevok ponúkol aj niečo ako, výhody, alebo jednoducho povedné, dobrú náladu :), ktorej hlavne v týchto mesiacoch nikdy nie je nazvyš.

Mohli by sme sa zamyslieť aj na takzvaných dobrách stánkach školskej dochádzky... Ako prvé ma napadne slovíčko priateľstvá. A pretože v škole strávime denne aj šesť, či sedem hodín, a len tak sedieť by asi vydržal málokto, uzatvárame priateľstvá. V takej obyčanej striede sa nájde veľa pováh, a teraz nebudeme diskutovať o tom, či sa naozaj protiklady priťahujú, lebo to ja fakt neviem. Ale podľa mňa také tie triedne priateľstvá vystihuje porekadlo : "vrana k vrane sadá" A to môžeme pozorovať aj na tých skupinkách, ktoré sa tvoria v triede, keď si kolektív veľmi nesadol. Teda ako ich mono niektoré nazývame, triedne princezné. Taká pekná baba, čo má veľa oblečka, a to nie hocjaké značky, a každý deň dokonalý makeup sa nie vždy začne baviť s obyčajnou šedou "myšou", čo len tak dáku koninu z úst nevypustí. Teda väčšinou toho ona vypustí z úst veľmi málo. Alebo také bifľošky. tie sa nájdu snáď v každej triede. Alep pozor, nehádžme všetki múdre bytosti do jedného vreca! pekné by bolo, keby sme vedeli čo znamená slovo bifliť sa: stále si opakovať niečo, a vedieť to najdlhšie tak dva dni, a potom sa zase učiť niečo iné, od slova do slova, a pritom v hlave má akurát tak nadpisy textov, čo voľakedy vedela lepšie než báseň... Tak aj tie sa zvyknú väčšinou spolčiť. A čo je cih náplňou prestávok? - no predsa biflenie. Ale o tom som nechcela písať... jednoducho si v škole nájdeme niekoho, s kým si rozumieme. jednoducho si s tími babami sadeš...

A druhá, a myslím že posledná výhoda je, že nie si totálny magor, a že si vieš spočítať napríklad koľko je 5+5 eur. :) a to sa v takom nákupnom centre celkom zíde :)

Teraz si vravíš, a aká je pointa príspevku? Ja si myslím, že nie všetko musí mať význam...
Skúste niekedy urobiť niečo, čo sa vymyká logickému mysleniu :)

Žiadne komentáre: